• TΟ… ΑΡΑΧΝΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΟΣ

  31/05/2023

  Ένας άνθρωπος-αράχνη που τις αρπάζει και από λατζέρηδες της μαφίας, τα σατανικά σχέδια ενός μπιγκ μπος του ρηαλ εστέητ, ένας Κινέζος κατάσκοπος με χρυσή καρδιά και ο Γιώργος ο Κατσαρός με το σαξόφωνο του.

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ.

  Στο όχι-και-τόσο-μεγάλο-φινάλε των περιπετειών του λαηβ άκσιον Σπάηντερ Μαν, μία ταινία διπλό τηλεοπτικό επεισόδιο, στο Ντράγκονς Τσάλεντζ, στο Τσαηνίζ Κονέκσιον πείτε το όπως σας κάνει.

  Απλά μην το πείτε συναρπαστικό.…

  TΟ… ΑΡΑΧΝΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΟΣ

   
   
  00:00
  01:10:18
  1X
   
 • Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΠΑΘΕ ΜΑ… ΝΙΛΑ

  26/05/2023

  Αν μας έλεγαν όταν ξεκινούσε αυτό το πόδκαστ ότι θα επισκεπτόμασταν τόσο συχνά τις Φιλππίνες θα τους λέγαμε “α έλα ρε, οκ, γιατί όχι”. Ή δεν θα λέγαμε τίποτα επειδής κανείς δεν μας έλεγε κάτι σχετικό με τις Φιλιππίνες. Που είναι και το πιο πιθανό.

  Σε κάθε περίφτωση, ΧΙΑΡ ΓΟΥΗ ΑΡ ΜΠΑΚ ΙΝ ΔΕ ΜΑΔΕΡΛΑΝΤ, με μια ταινία θρυλική μέσω social media, παρά το γεγονός ότι την έχει δει σαφώς λιγότερος κοσμάκης απο όσο της αξίζει. Τι της λείπει δηλαδή; Διάλογοι; Ναι. Άλλα ρούχα πέρα απο ντένιμ; Ναι. Καλό ντάμπινγκ; Ναι. Καλές οδοντοστοιχείες; Ναι. Ένα ending όχι βιαστικό; Ναι.

  Αλλα …

  Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΠΑΘΕ ΜΑ… ΝΙΛΑ

   
   
  00:00
  01:11:10
  1X
   
 • ΔΕ ΦΟΡ ΓΙΑΡ ΑΝΙΒΕΡΣΑΡΙ ΠΟΔΚΑΣΤ

  17/05/2023

  Τέσσερα χρόνια. ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.

  Αλλά ας είναι. Αυτό εδώ το πόδκαστ είναι γιορτινό. Και τούτο γιατί γιορτάζουμε, ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ, τέσσερα ΟΛΑΚΕΡΑ χρόνια κινηματογραφικών πόντκαστ, τέσσερα ΟΛΑΚΕΡΑ χρόνια αδιανόητης πχιότητας, τέσσερα ΟΛΑΚΕΡΑ χρόνια ημι-υπόγειας μαγείας, τέσσερα ΟΛΑΚΕΡΑ χρόνια καμπαναριών και ράντομ θορύβων έξω απο την πόρτα μας, τέσσερα ΟΛΑΚΕΡΑ χρόνια σκέτα.

  Κάνουμε μια αναδρομή το λοιπόν, συγκρίνουμε σημειώσεις, μουσικάρουμε και ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ το τέλος μας. Άλλοι πιο σύντομα, άλλοι με περισσότερα λεφτά.

  Πάντως το 2024 εδώ θα είμαστε ΜΑΛΛΟΝ.…

  ΔΕ ΦΟΡ ΓΙΑΡ ΑΝΙΒΕΡΣΑΡΙ ΠΟΔΚΑΣΤ

   
   
  00:00
  01:06:42
  1X
   
 • ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΔΥΟ… ΠΟΛΥΒΟΛΟ

  13/05/2023

  Επιστρέψαμε στο μέλλον ή πιο ταιριαστά επιστρέψαμε στα μέλλοντα που ή ανθρωπότητα τα έχει κάμει όλα καλός και μείναμε κάποιοι λίγοι να παίζουμε πιστολοκλωτσίδια για μια κούπα μπετζίνα, απλά εδώ, σε αυτήν την περίπτωση βάλετε μια κούπα εβιάν, μια κούπα ζαγόρι, όπως αγαπάτε.

  Ανάμεσα στον χαμό της μάχης, ο οριακά νάνος Άνταμ Αντ διαβάζει Μάνσον, ο Μάηκολ Παρέ κάμει τον ωραίο και ο Σο Ναφ από το Λαστ Ντράγκον κάνει πρόβα για βίντεο του Πρινς.

  Κοινώς, συνταγή για άλλο ένα υπέροχο πόδκαστ.…

  ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΔΥΟ… ΠΟΛΥΒΟΛΟ

   
   
  00:00
  58:21
  1X
   
 • ΞΕΡΕΙ Η ΠΑΠΙΑ ΠΟΥ ‘ΝΑΙ Η ΛΙΜΝΗ

  30/04/2023

  Αμερικάνικη φαμίλια μεσοαστών αποφασίζει να μετακομίσει στο γραφικό Αιμομίκτιο, ένα όμορφο χωριό εκεί σε κάτι βουνά.

  Γρήγορα όμως η απόφασή τους τους βγαίνει ξινή επειδής
  Α. Πάνε να κάμουνε τζεντριφικέσιο σε περιοχή με 5 κατοίκους
  Β. Η επιχειρηματική ιδέα του αρκετά ημίγυμνου πατέρα δεν βγάνει πράφιτ
  Γ. Υπάρχει εκεί ένας σήριαλ κίλερ που δεν τους πολυγουστάρει.

  Αν νομίζετε ότι ακολουθεί ένα σφιχτό τρομοθρίλερ κάμετε λάθος, αλλά οκ, λογικό, όλοι αυτό νομίζαντο, εκτός των δημιουργών που διαβάζανε παιδικά μυθιστορήματα μυστηρίου στις διακοπές των. Once again, ΧΙΛΑΡΙΤΥ ΗΝΣΟΥΣ.…

  ΞΕΡΕΙ Η ΠΑΠΙΑ ΠΟΥ ‘ΝΑΙ Η ΛΙΜΝΗ

   
   
  00:00
  01:00:58
  1X
   
 • ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΖΕΜΑΤΑ… ΣΩΛΗΝΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ

  11/04/2023

  Υπάρχουν τα obscure κομμάτια και μετά υπάρχει το Meet the Hollowheads, ένας συνδυασμός πραγμάτων που δεν θα έπρεπε να έχει γίνει, αλλά έγινε οπότε γιατί να μην το δούμε.

  Το Ρετιρέ στο μέλλον, ο Ανδροκλής και τα Λιονταράκια του ΙΝ ΕΝ ΟΛΤΕΡΝΕΤ ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣ και άλλα τέτοια γουστόζικα σε μια ταινία που είπε Ill be heavy on the set design, but light on the everything else.

  Οπτικά λειτουργεί άψογα, είναι ένα χορσταστικό πιάτο δε λέμε, αλλά με λίγη πρωτεινή, αλλά καμιά φορά καλό είναι να τρώει κανείς και λίγη σαβουρίτσα.

  Στο μέλλον, ο καπιταλισμός θα μας έχει υποτακτικούς στα αφεντικά που …

  ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΖΕΜΑΤΑ… ΣΩΛΗΝΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ

   
   
  00:00
  53:02
  1X
   
 • ΟΙ…ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ

  05/04/2023

  O Ρίτσαρντ Λινκλέητερ το κρατάει cheap and cheerful που λένε και σε κάποια χωριά, σε αυτό το Austin-till-you-drop indie classic που αποθεώνει το δεν-χρειάζεται-να-έχει-νόημα-αν-δεν-θες σκεπτικό πολλών ταινιών του είδους.

  Για πολλούς και πολλές εκνευριστικά άσκοπο, για άλλους και άλλες καταπληκτικά ασαφές, το Σλάκερ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ παιδί των 90ς και δεν πολυ-καίγεται για το αν τελικά το γοστέρνονε ή όχι.

  Απόλυτα Film-Pit-ική ταινία, ίσως και να αργήσαμε να τήνε πιάσομε, όμως κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Φορέστε κάτι αλαφρύ, στο Ώστιν κάμει ζέστη και πάμε να αμπελοφιλοσοφήσομε.…

  ΟΙ…ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ

   
   
  00:00
  55:49
  1X
   
 • ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

  27/03/2023

  Φομπερά πράματα κύριαι και κύριοι, μια ώρα με το ζόρι η ταινία αυτήν την εβδομάδα, επειδής όλα τα καλά γίσονται γρήγορα.

  Όχι νεαρός πολιτικάντης, αποφασίζει να στήσει ανάσταση διαβολο-μαγο-βομβιστή με τα παθιασμένα φιλιά του επειδής νομοσχέδια.

  Στην πορεία τα πράματα παίρνουν περίεργη τροπή επειδής δεν του ξεριζώνει την γλώσσα του διαβολο-μαγο-βομβιστή και εν τέλει τόνε πάνε στον ψυχίατρο γιατί έτσι λύνονται αυτά στην Αγγλία. Δεν είναι τίποτα μαλάκηδες να στήνουν μάχες με ξόρκια και σπαθεά.

  Ένα δημιούργημα σφηνάκι, μια ταινία που δεν βιάζεται παρά την μόλις μια ώρα (παρά κάτι) διάρκειάς της και μιλάει πολύ με τα βλέμματα και τους …

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

   
   
  00:00
  01:05:18
  1X
   
 • ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ… ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ

  11/03/2023

  Η Χάμερ πάει Σό, η Σο πάει Χάμερ; Και αν η Χάμερ πάει Σο, η Σο δέχεται την Χάμερ, ή μήπως η Σο θέλει Χάμερ, αλλά δεν ξέρει πως να το πει στην Χάμερ; Η Σο.

  Και άλλα τέτοια ερωτήματα με την σημερινή ταινία, ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ cinematic oddity με τα όλα του, που παντρεύει με τόλμη (και οικονομική απόγνωση) δύο κόσμους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα θέλανε ούτε τα χνώτα του αλλουνού τα χνώτα να μυρίσονε τα χνώτα. Του αλλουνού.

  Αυτά όμως κάμει ο Δράκουλας, αυτή η φερετρική κοζμολίνγκουα του τρομοπαραμυθιού, Ενώνει τους λαοί. Κι εμείς ενωνόμαστε με εσάς. …

  ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ… ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ

   
   
  00:00
  01:01:26
  1X
   
 • ΤΟ ΒΡΥ… ΚΩΛΟΜΠΑΡΟ

  24/02/2023

  Η ανθολογία βρετανικού τρόμου (ο θεός να τόνε κάμει) συναντά το Ρετιρέ και μπορεί όντως αυτός ο συνδυασμός να ακούγεται κάπως δύσκολος στο στομάχι, αλλά με έναν μαγικό τρόπο καταλήγουμε με ένα πιάτο ισορροπημένο, που αφήνει μια όμορφη επίγευση στον κινηματογραφικό μας ουρανίσκο.

  Ολ σταρ πλέγιερς στα σβησίματα της καριέρας τους, βιντεοκλιπικά μουσικά δρώμενα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΙ, με την ματιά ενός Μεγακλή Βιντιάδη και τρεις ιστορίες που αναδεικνύουν σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας όπως

  – Βοηθάμε τους γέροι ή θα μας βγουν βαμπίρ;
  – Αν ο μπαμπάς είναι βρικόλακας, τόνε ξυπνάμε για τα μεσημερινά ματς;
  – Τελικά το Παρμιστάν ποιος το …

  ΤΟ ΒΡΥ… ΚΩΛΟΜΠΑΡΟ

   
   
  00:00
  59:58
  1X