ΣΦΑΞΤΕΡΝΤΑΜ – AMSTERDAMNED

21/04/2021

Ο Στέλιος Καρακάης συνεχίζει τις ξέφρενες και πχιοτικές επιλογές του με το Amsterdamned, μια ταινιά που ανήκει ξεκάθαρα στο εκλεκτό Stelios Tour of Europe, πράγμα που σημαίνει ότι ΕXEI KI AΛΛΕΣ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ.

Στα της ταινίας, ο πιο βαριεστημένος μπάτσος της Ευρώπης, φορώντας ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και ας το πούμε ανοιχτά ΤΟΛΜΗΡΑ ΛΑΔΙ δερμάτινο τζάκετ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει την υπόθεση ενός περίεργου βατραχανθρωποδολοφόνου που τρομοκρατεί την νεροκαναλούσα πόλη του Άμστερνταμ.

Την ίδια στιγμή έχει γράψει στα τέτοια του την κόρη του η οποία θα μπορούσε να είναι η ανηψιά του Ινσπέχτορα Γκάτζετ, ενώ κάπως άβολα φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το γκομενιλίκι παρά για την δουλειά του. ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ ΔΗΛΑΔΗΣ.

Παρά τις αβάσιμες κατηγορίες περί ταινίας μαραθωνίου που διαρκεί 6 ωρες, το δημιούργημα του Ντικ Μαας είναι στην πραγματικότητα ένα σφιχτό κάτι-παραπάνω-απο-μιάμισο-ώρα που χτίζει, χτίζει, χτίζει ένα ενδιαφέρον ΧΟΥΝΤΑΝΙΤ μέχρι που κοιτάει την ώρα, παίρνει γραμμή ότι χει αργήσει για ενα ραντεβού και απλά λέει "τελικά ήταν ένας άλλος, άσχημος πολύ, δεν τόνε ξέρετε, ήταν άσχημος δεν ξέρω αν σας το είπα, επειδής ραδιενέργεια και απόβλητα ξέρω γω, ναι λοιπόν αυτός που λέτε, άντε πάω για μπύρες τώρα, μην αφήσετε νερά τώρα σκούπισα".

Που μια χαρά τέλος για ταινία είναι δηλαδή, κοτζάμ μιούταντ δολοφόνο σας σέρβιρε, τι ΄άλλο θέλατε πια, αντί να πείτε ότι το σάουντρακ το εκλεψεν η Τίνα Τέρνερ για το Σίμπλι Δε Μπεστ κάθεστε και ασχολείστε με μαλακίες.

Άντε