ΚΑΠΤΕΝ ΑΜΕΡ…ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ – CAPTAIN AMERICA

17/02/2021

O υπερ-πατριωτικός, υπερ-ηρωικός, υπερ-στρατιωτικός Κάπτεν Αμέρικα(ν) κατεβαίνει στο υπόγειο της Αγίας Ζώνης ως το πρώτο μεγάλο κομικς-ικό κεφάλαιο της Μάρβελ Κόμικς που αποτυπώθηκε στο σινεμά.

Διότι ας είμαστε σοβαροί, ο Χάουαρντ Δε Ντακ είναι ο Χάουαρντ Δε Ντακ και ο Πάνισερ γίνηκε για να γίνουμε μάρτυρες της κωλοχαράδρας του Ντολφ Λούντγκρεν, που εδώ που τα λέμε είναι ένας αρκετά καλός λόγος δια να κάνεις μια ταινία.

Μπατ γουί νταηγκρές. Ο κούτσα-κούτσα-προς-την-δόξα Στηβ Ρότζερς λέει ΝΑΙ στο πείραμα Rebirth και γίνεται ο ατρόμητος Κάπτεν Αμέρικα, έτσι ώστε να τα βάλει με τον αρχι-κακό τον Ναζί Γιόχαν Σμιντ, Kόκκινο Κρανίο για τους φίλους.

Μόνο που επειδής στην ταινία μπλέκεται ο Menahem Golan, o μίστερ Κάνον Φιλμς ο ίδιος, το πράμα πάει λίγο στα βράχια. Ο Κάπτεν Αμέρικα απο ατρόμητος κυνηγός των Ναζί γίνεται λίγο μένουμε-πάντα-παιδιά και μόνο τον Δαλιανίδη δεν ζητάει για σκηνοθέτη, ο Μπάκι δεν υπάρχει μιας και την θέση του έχει πάρει μια αναπληρωματικιά μις Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Κόκκινος Κρανίος αφήνει στην άκρη τα γερμανικά του και γίνεται Ιταλιάνος τερματοφύλακας της Ουντινέζε με έφεση στο πιάνο.

Βάλτε στην συνταγή και μια συμμορία μοντέλων που όταν δεν κάνει καμπάνιες για τον Τσεκλένη ξηγιέται μπάουντι χάντινγκ που θα ζήλευε και ο Μπόμπα Φετ, μια ασπίδα φτιαγμένη απο φινετσάτο κόντρα πλακέ και μια σκηνή με πύραυλο όπου πρωταγωνιστής είναι ένα μποτοτάκουνο και αντιλαμβάνεστε ότι ως ταινία και ξεκινήσαμε για Χόλιγουντ αλλά τελικά πήγαμε για μπιφτέκια στην Χαλκίδα.

Θα μας πείτε βέβαια ότι αν πιάσει το μπιφέκι τι να το κάμεις το υπερατλαντιλίκι και ΝΑΙ, ΙΣΧΥΕΙ, αλλά πόση ζαβλακωμένη φάτσα γιού Σάλιντζερ να αντέξουμε κι εμείς;