Κομμανταντ Ιλσα – SSόδομα και Γόμορρα

24/03/2021

Με μεγάλη προσοχή και ζυγίζοντας τις λέξεις του, το υπόγειο της Κυψέλης μπαίνει φορώντας στολή βιοχημικού πολέμου στα βαθιά, βρώμικα νερά του nazi-sploitation.

Πάλι καλά που μας κρατάει το χέρι η αγέρωχη μορφή της Νταγιάν Θορν, o ορισμός της ολντ σκουλ, μπομπάστικ κινηματογραφικής γυναίκας, που συνέδεσε ολάκερη την καριέρα της με τον θρυλικό πλέον ρόλο της Ίλσα, της άκαρδης και σεξουαλικά διψασμένης ΛΥΚΑΙΝΑΣ ΤΩΝ SS.

Η Ίλσα και οι αδερφές Μπρόγιερ είναι υπεύθυνες του στρατοπέδου Τάδε, εκεί όπου οδηγούνται καραβιές γυναικών ώστε να αποτελέσουν πειραματόζωα στα (η αλήθεια είναι) κάπως άχρηστα και τύπου "αυτό τώρα γιατί ακριβώς δεν κατάλαβα, ποιος θέλει να μπει σε καυτή μπανιέρα ξέρω γω, όχι εντάξει κάντε δουλειά σας, απλά δεν το πιάνω, καλά εγώ με το ζόρι έβγαλα το λύκειο οκ" ιατρικοδοκιμαστικά τεστ των ναζί.

Ανάμεσα στα βάσανα, τα κετσαπικά αίματα και τον πόνο, οι γυναίκες του στρατοπέδου οργανώνουν μια παράτολμη απόδραση, την ίδια στιγμή που το μάτι του σκηνοθέτη-ιδιοκτήτη μπάρ κονσομασιόν Ντον Εντμοντς μένει κολλημένο πάνω στα μπούστα και τις απόκρυφες περιοχές τους.

Σίγουρα όχι η πρώτη, αλλά χωρίς αμφιβολία η πιο επιδραστική ταινία του είδους, το Ιλσα, η Λύκαινα των SS δεν κερδίζει κάποιο παράσημο τέχνης (ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ), αλλά έχει τις στιγμές της και τι συζητάμε τώρα, έχει την Νταγιάν Θορν που απο μόνο του αρκεί. Δείτε την, θαυμάστε την και σκεφτείτε ότι μπορούσε και να σας είχε παντρέψει.